2024 február 28

Kiválóan pörgött ANY Biztonsági Nyomda

A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti konszolidált nyereség (EBIDTA) 3,99 milliárd forint volt, csaknem 213 százalékkal meghaladta a tavalyi első fél évit. A konszolidált üzemi eredmény 3,16 milliárd forintot ért el, csaknem 469 százalékkal nőtt. A tájékoztatás szerint a stratégiai termékszegmensek közül a biztonsági termékek, megoldások forgalma 5,5 milliárd forint volt, 2,5 milliárddal, 82 százalékkal magasabb, mint 2020 első hat hónapjában.

A nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás szegmens 5,9 milliárdos forgalmat ért el, 1,0 milliárd forinttal, 20 százalékkal nőtt, a kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele 9,7 milliárd forint volt, 5,6 milliárd forinttal, 141 százalékkal emelkedett. A stratégiai termékszegmensek aránya a teljes árbevételen belül 94 százalékot ért el az első fél évben. Az export árbevétel 7,9 milliárd forint volt az első fél évben, 2,2 milliárd forinttal több, mint az előző év azonos időszakában – ismertette a távirati iroda.

Az ANY közleménye idézi Zsámboki Gábort, a társaság vezérigazgatóját, aki kiemelte: a járványidőszak alatt visszaesett okmánymegrendelések visszatérésének, az exportpiaci növekedésnek és egyszeri projekteknek köszönhetően az első fél év nagyon jó eredményt hozott a társaságnak, minden termékszegmensben nőtt az árbevétel. Kihasználva a 2020-as szabad kapacitásokat, intenzív termékfejlesztésekre fordították energiáikat. Az új, magas hozzáadott értékű megoldások és a kapcsolódó intenzív kereskedelmi aktivitás 2021-re jelentősen hozzájárult az exportpiacról származó bevételek növekedéséhez – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Az ANY Biztonsági Nyomda részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek, a papír csütörtökön 1510 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legalacsonyabb árfolyama 1130 forint, a legmagasabb 1565 forint volt.