2024 július 25

Közzétette első ESG jelentését a Pensum Group

Közzétette első ESG jelentését a hazai munkaerő-kölcsönzési piacon meghatározó pozíciójú Pensum Group. A 2023-as évről készült összefoglalóból kiderül, hogy a vállalat minimális karbonlábnyommal rendelkezik, és elkötelezett ennek további csökkentése mellett. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett humánerőforrás szolgáltató emellett folyamatosan szem előtt tartja a munkavállalói élmény és hűség erősítését. A jelentésben a vállalat az ENSZ fenntarthatósági fejlődési céljaival összhangban négy stratégiai területen jelölt meg 2030-ig tartó ütemtervet.

Jelenleg is minimális karbonlábnyomának további csökkentését tűzte ki célul a hazai munkaerő-kölcsönzési piacon meghatározó pozíciójú Pensum Group. Derül ki a vállalat első, a 2023-as évről közzétett ESG jelentéséből.

Törekvések

A magyar tőzsde részvénypiacának egyetlen minősített humánerőforrás szolgáltatójának Zöld Iroda Programja keretében a vállalatnál a hulladékgyűjtés 100 százalékban szelektív, az összegyűjtött hulladékot 85 százalékban újrahasznosítják. A papírhasználat visszaszorítása érdekében pedig 98 százalékban e-számlázás történik. A tudatos hulladékgazdálkodás mellett a cég kiemelt figyelmet fordít az energia- és vízfelhasználás minimalizálására is. A Pensum a környezeti tényezők mellett a társadalmi – emberi szempontokat is kiemelten kezeli. Emellett fontosnak tartja a munkavállalói élmény és hűség erősítését. A 2023-ban átlagosan 1117 főt foglalkoztató vállalatnál törekednek arra, hogy a vezetők közötti jelenlegi 40 százalékos női arányt lehetőség szerint még tovább növeljék. A vállalat munkavállalóinak hatékonyságát inspiráló munkahelyi környezettel, gyermek- és állatbarát irodával, opcionálisan rugalmas munkaidővel és home office lehetőséggel támogatja. Emellett rendszeresen biztosít belső képzéseket a dolgozók részére, akiket támogat a vállalati karrierépítésben.

Ütemterv

A Pensum Group az ENSZ fenntarthatósági céljaival összhangban határozott ütemtervet is megfogalmazott ESG jelentésében. A következő években a munkatársak teljesítményértékelésébe beépítik a fenntarthatósági szemléletet, valamint önkéntes munkával támogatnak helyi közösségeket és rászorulókat. Céljaik között szerepel, hogy a hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedésében szakmai támogatást nyújtsanak. Valamint partnereiket felmérjék és értékeljék a fenntarthatósági szempontok alapján. A 2030-ig vázolt ütemtervből látszik, hogy a vállalat stratégiai és operatív döntéseiben egyre tudatosabban jelenik meg az ESG szemlélet, ennek megfelelően kiemelt figyelem irányul a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontokra. A Pensum fenntarthatósági stratégiájának négy fő pillére az egészség és jóllét, a tisztességes munka és gazdasági növekedés, az egyenlőtlenségek csökkentése, valamint a partnerség a célok eléréséért. A vállalat üzleti céljainak elérése mellett mindennapi működésének kialakításakor, valamint stratégiai céljainak meghatározásakor kiemelten fontosnak tartja a társadalmi és környezeti tényezőket.

Képek forrása: Shutterstock