Rendkívüli Hírek:

2023 június 04

Felfüggesztik a Magyar Telekom részvényeinek kereskedését csütörtökön

A Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciót tart csütörtökön, emiatt 10 órától felfüggesztik a papírok kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén az aukció lezárásáig – közölte a vállalat a tőzsde honlapján szerdán. 

A kibocsátó maga kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését, mivel az aukció során keletkező információk, illetve az aukció eredménye jelentős mértékben befolyásolhatja a részvények árfolyamát.

A társaság korábban bejelentette, a részvény-visszavásárlási aukció során legfeljebb 14,6 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a részvényesek javadalmazása céljából. Az aukció ajánlatgyűjtési szakasza május 25-én 10 órától 12.30 óráig tart, az ügyletkötési időszak pedig 12.30 órától 15.30-ig. A tranzakcióban a részvétel önkéntes. A társaság által fizetett részvényenkénti ár nem haladhatja meg a 2022. évi egyedi auditált beszámolóban szereplő egy részvényre jutó saját tőke értékét, azaz részvényenként 691,5 forintot. A részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel a részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban. A részvényesek részvényeiket több részletben, több áron is felajánlhatják. A részvények megvásárlására a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről indulva kerül sor, legfeljebb a meghatározott keretösszeg erejéig – közölték.