2023 január 27

20 százalékos hozamot garantál az OTP új alapja

Az OTP Bank hivatalos honlapján megjelenő információk szerint hétfőn elkezdődött az OTP Megatrend Alapnak, a bank legújabb zártvégű, nyilvános, tőke- és hozamvédett alapjának jegyzése.

Tőkevédelem és 20% rögzített hozam a teljes 5 éves futamidőre

Az OTP Megatrend Alap a megújuló élelmiszeripar teljesítményéből hivatott profitálni. Az alap a befektetések teljesítményétől függetlenül lejáratkor a tőkevédelem mellett mindenképpen rögzített hozamot fizet, melynek mértéke a befektetési jegyek névértékére vetítve a teljes, 2028. február 18-ig tartó futamidőre 20%, ami éves szinten 3,72% fix hozamot jelent. A honlapon szereplő információk szerint az alap célja, hogy lejáratkor a befektetési politika által biztosított, rögzített hozamon felül többlethozamot is fizethessen. A mögöttes befektetés kedvező teljesítménye esetén lejáratkor a rögzített hozamon felüli többlethozamra nincsen felső határ. Az OTP Megatrend Alap jegyzési időszaka 2023.01.09. és 2023.02.03 közé esik.

Az OTP Megatrend Alappal egyidejűleg az OTP Energiatrend Alap jegyzése is elkezdődött, ami tőkevédelem mellett 10% rögzített hozamot kínál a teljes, 3 éves futamidőre.