2024 február 28

Biztos a dolgában a Hewlett Packard

A Hewlett Packard Enterprise (HPE.N) vezérigazgatója, Antonio Neri elmondta, hogy nem lát nagyobb szabályozási kockázatokat Kínában a Juniper Networks (JNPR.N) felvásárlására tett 14 milliárd dolláros ajánlatával kapcsolatban.

A HPE a napokban tett ajánlatot a hálózati cég megvásárlására, amely egyedi hálózati chipeket és eszközöket gyárt. Ezeket az adatközpontokon belül a mesterséges intelligencia működtetésére lehet használni. Az ügylet megerősítené a HPE azon törekvéseit, hogy a cég AI számítási termékeit és szolgáltatásait olyan vállalkozásoknak kínálja, amelyek vonakodnak átadni adataikat a felhőszolgáltatóknak.

Neri elmondta, hogy az üzlet kevés szabályozási kockázattal néz szembe Kínában. Amelynek trösztellenes tisztviselői tavaly meghiúsították az Intel (INTC.O) izraeli chipgyártó Tower Semiconductor (TSEM.TA) felvásárlását. A HPE tavaly kezdeményezte a kínai székhelyű H3C vegyesvállalatban lévő részesedésének eladását. Ebből a vállalat 3 milliárd dolláros bevételre számít, és a HPE-nek nem sok üzlete marad Kínában.

A Juniper nem ismerteti, hogy mennyi bevétele származik Kínából. Viszont Neri elmondta, hogy a tevékenység elég kicsi ahhoz, hogy ne számítson nagyobb kihívásokra a kínai szabályozó hatóságok részéről. „Még ha végig is kell mennünk a szabályozási folyamaton, nem látunk kihívást, mivel a kínai lábnyomuk rendkívül kicsi” – mondta Neri egy interjúban. „Úgy gondoljuk, hogy 9-12 hónap alatt lezárhatjuk ezt a tranzakciót”.

Forrás: Reuters

Borítókép: Shutterstock