2024 június 17

Tesla – tömegesen mondják vissza a megrendeléseket

Kritikus döntést hozott a Tesla: Az Egyesült Királyságban tömegesen mondják vissza rendeléseiket a vásárlók, miután az autógyártó korábban bejelentette, hogy megszüntetik a jobbkormányos kivitelek gyártását. A szakértők azt jósolják, hogy a döntés következtében kevés Tesla-t fognak értékesíteni a szigetországban.

Azok a brit fogyasztók, akik már évek óta vártak az új Tesla Model S és Tesla Model X járműveik leszállítására most tömegesen mondják le a megrendeléseiket, miután a Tesla úgy döntött, hogy az autókat végül csak balkormányos kivitelben szállítja le. Cserébe azok, akik így is kérik az autót három évig ingyenesen használhatják a Supercharger töltőket.

Sokként érte a bejelentés a briteket. A Tesla május 12-én közölte, hogy mechanikai és logisztikai nehézségek miatt leállítják a jobbkormányos Model S és Model X változatok gyártását. Megdöbbenésüket és csalódottságukat sokan fejezték ki a közösségi médiában.

„Egy Model S 100D tulajdonosa vagyok és 2021 októberében rendeltem meg a Model S Plaid kivitelét. Szeretem a Tesla autóit, de óriásit csalódtam. 2021 óta folyamatosan azt mondják, hogy csúszik a megrendelésem, de hamarosan megérkezik. Majd ennyi halogatást követően végül jön ez a döntés. Nagyon rossz.” – írta egy ügyfél. Ezt követően tömegesen mondták le megrendeléseiket a csalódott fogyasztók, és választottak konkurens gyártó modelljei közül.

elektromos autó
(www.shutterstock.com)

Alacsony kereslet a „balos” modellek iránt

A döntés a kereskedőket is váratlanul érte. „Egyszerűen a semmiből jött” – mondta el Richard Symons, az elektromos autókra specializálódott R Symons tulajdonosa. Az autókereskedő elmondta, hogy rendszeresen kínáltak balkormányos, használt Tesla modelleket eladásra, azonban „rendkívül kicsi” volt a kereslet irántuk.

(www.shutterstock.com)

Forrás: Autocar

Borítókép forrása: Shutterstock