Rendkívüli Hírek:

2024 február 23

Romlott a német járműipari vállalatok üzleti hangulata

A német járműipari vállalatok üzleti hangulatát jelző mutató enyhén csökkent novemberben a müncheni ifo gazdaságkutató intézet legfrissebb felmérése szerint.

Az ifo intézet (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) honlapján publikált összefoglaló alapján az ágazat vállalatainak az üzleti környezetről alkotott véleményét számszerűsítő mutató értéke mínusz 16,8 pontra csökkent az októberi mínusz 16,3 pont után. A németországi járműipari vállalatok aktuális helyzetének megítélését tükröző indikátor novemberben 15,2 pontra javult az októberi 9,8 pontot követően.

Romlott a német járműipari vállalatok üzleti hangulata

Az ifo novemberre vonatkozó adatai szerint ugyanakkor az ágazat vállalatainak üzleti várakozásai romlottak. Az indikátor mínusz 44,0 pontra csökkent az előző havi mínusz 39,2 pont után. A német autógyártók és beszállítóik a korábbinál elégedettebbek jelenlegi helyzetükkel. Azonban a következő hónapokra vonatkozó várakozásaik pesszimistábbak. Nyilatkozta Anita Wölfl, az ifo ágazati szakértője. A német járműipar nem lábalt ki a gazdasági visszaesésből. Az iparág hangulata idén júniusban erőteljesen romlott, és azóta sem mozdult el jelentősen arról a szintről – tette hozzá Wölfl.

Borítókép forrása: Shutterstock