Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 27

Pozsonyban nyitott újabb irodát az IT-képzéssel foglalkozó magyar cég

Tovább terjeszkedik a régióban az IT-képzéssel foglalkozó Green Fox Academy, a magyar cég Pozsonyban nyitotta meg második külföldi irodáját – tájékoztatta a cég az MTI-t. A közleményben ismertették, a Green Fox Academy nemzetközi online képzéseket kínál az IT területén, állásgaranciás rövid ciklusú IT képzéseket szervez. A cég az év során elindította eddigi legnagyobb létszámú nemzetközi képzését, és erősíti regionális szintű vállalati partnerségeit. Az idei évtől nagy számban oktat különböző országokban élő karrierváltókat.

A cég a magyar, cseh és szlovák munkaerőpiacot regionálisan, egységként kezeli, hallgatói és vállalati partnerei számára egyaránt országhatárokon átnyúló lehetőségeket biztosít. A Green Fox Academy junior szoftverfejlesztő képzésére 2015 óta Magyarországon 1247, 2018 óta Csehországban 396, 2021-től Szlovákiában pedig 106 ember iratkozott be. Idén az első fél évben több mint 260 hallgató iratkozott be az állásgaranciás képzésekre Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. A jelentkezők 80 százaléka az online oktatási formát választja a 2021-22-es adatok szerint, de tartanak személyes jelenlétre épülő képzést is.

A hallgatók több mint 90 százaléka sikerrel helyezkedett el IT területen, ma átlagosan 2 hónap telik el a képzés befejezése és az új munkahelyre belépés között – ismertették. A Green Fox Academy 2015. évi alapítása óta erős nemzetközi vállalattá vált, Csehországban és Szlovákiában már piacvezető az állásgaranciás rövid ciklusú IT képzések területén, a felvett és a munkaerőpiacon elhelyezett hallgatók száma alapján. Tavaly a csehországi és a szlovákiai árbevétel 250 millió forint volt. Magyarországon a Green Fox Academy 2020-ban 517,8 millió forint, 2021-ben pedig 901,5 millió forint átbevételt ért el. Eredménye 2020-ban, elsősorban a külföldi terjeszkedéshez kapcsolódó beruházások és fejlesztések miatt mínusz 91,1 millió forint volt, a 2021-es évet azonban már 208,2 millió forint nyereséggel zárta a cég – közölte a távirati iroda.