2024 május 21

Bocsánatot kért az Apple, mutatjuk miért

Az Apple amerikai technológiai óriásvállalat bocsánatot kért, miután a legújabb iPad Pro típusú készülékének reklámja felháborodást keltett – számolt be az Ad Age című amerikai magazin.

Az Apple legújabb reklámjában az látható, amint egy nagy méretű, hidraulikus prés látványosan összenyomja a művészet és a kreativitás különböző kellékeit, a helyükön pedig már csak a cég nemrég bemutatott tabletje, az új iPad Pro látható. „A célunk, hogy mindig ünnepeljük meg, ha felhasználóink ezerféle módon fejezik ki magukat és keltik életre az elképzeléseiket az iPad segítségével. Ezzel a reklámmal azonban elvétettük a célt, és ezt nagyon sajnáljuk” – idézte a magazin Tor Myhren-t, az Apple marketingvezetőjét. A cég által a YouTube videómegosztón és az X-en bemutatott reklámot már több mint egymillióan nézték meg.

A közösségi média oldalakon olvasható kritikák szerint a reklám érzéketlen, és színtelen, disztópikus világot mutat be, mely szokatlan az emberbarát és különleges megítélésű képet mutató vállalattól. Hugh Grant Golden Globe-díjas brit színész is kritizálta a reklámot, szerinte a hirdetés bemutatja, hogy a „Szilícium-völgy hogyan zúzza szét az emberi élményt”. A kaliforniai székhelyű vállalat kedden mutatta be az új tabletjeit, melyben már egy mesterséges intelligenciát támogató chip kapott helyet – ismertette a távirati iroda .