2024 május 29

Van vevő a Signature Bankra

A New York Community Bancorp leányvállalata megállapodást kötött, a szintén New York-i Signature Bank betéteinek és hiteleinek megvásárlásáról. A bankot egy hete zárták be.

A hitel marad, a jó rész megy

A Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) közölte, hogy az ügylet értelmében a Flagstar Bank nevű leányvállalat átveszi a Signature Bank lényegében összes betétjét, hitelportfóliójának egy részét és mind a 40 korábbi fiókját. A Signature Bank mintegy 60 milliárd dollárnyi hitele és 4 milliárd dollárnyi betétje maradna a csődeljárás alatt – közölte az ügynökség.

Az SVB-ről nincs hír

A vasárnapi bejelentés az FDIC által csődeljárás alatt tartott két csődbe ment bank egyikével foglalkozik.

A közleményben nem volt szó, a Silicon Valley Bankról. Az SVB egy lényegesebben nagyobb banknak számít, amelyet a szabályozó hatóságok két nappal a Signature előtt vettek át. A Signature-nak 110,36 milliárd dollárnyi eszköze volt, míg az SVB-nek 209 milliárd dollár. A Reuters vasárnap korábban arról számolt be, hogy az FDIC újraindítja az SVB eszközeinek árverését, miután nem sikerült vevőket találni az egész bankra.

Olcsón lehet bankhoz jutni

A Signature Bank eszközeire vonatkozó megállapodás értelmében a Flagstar 12,9 milliárd dollárnyi hitelt vásárol meg 2,7 milliárd dolláros kedvezménnyel.

Az FDIC becslése szerint az ügylet mintegy 2,5 milliárd dollárba kerülne a betétbiztosítási alapjának. Az ügynökség korábban arról számolt be, hogy az alap 128,2 milliárd dollárt tartott 2022 végén.

Forrás: investing.com

Képek forrása: shutterstock