2024 június 24

Brutálisan szakad az EV gyártó árfolyama

Brutálisan zuhannak a Mullen Automotive részvényei. A papír egy újabb rekord mélypont felé tart, júniusban több mint 84 százalékot szakadt az árfolyam.

Szerdán tovább zuhantak a Mullen Automotive részvényei, annak ellenére, hogy az elektromos járműgyártó hangsúlyozta, hogy „minden idők legjobb pénzügyi helyzetében van”. Jelenleg több mint 14 százalékos mínuszban áll a papír. Ezzel júniusban már több mint 84 százalékot esett az EV gyártó, minden idők leggyengébb hónapját zárhatja a papír. Májusban szintén intenzív eladói nyomás nehezedett a Mullen részvényeire, akkor 62 százalékos mínuszban zárta a hónapot.

A Mullen árfolyama jelenleg történelmi mélyponton áll, júniusban már 12 alkalommal ütött új mindenkori mélypontot az árfolyam. A „folyamatos eladás” még azután is folytatódik, hogy a vállalat kedden közölte, hogy további 100 millió dolláros finanszírozást kapott a befektetőktől. Így a vállalat mérlegében több mint 235 millió dollár marad.

„Vállalatunk történelmének legjobb pénzügyi helyzetében vagyunk, és továbbra is teljes mértékben elkötelezettek vagyunk, és nagymértékben összpontosítunk arra, hogy 2023 vége előtt legyártsuk, értékesítsük és átadjuk járműveinket az első ügyfeleinknek.” – mondta David Michery vezérigazgató.

Az elmúlt 3 hónapban 95 százalékot zuhant a Mullen árfolyama. A Global X Autonomous and Electric Vehicles ETF ugyanebben az időszakban 11.6 százalékot rallyzott, az S&P 500 pedig több mint 10 százalékot erősödött.

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: www.shutterstock.com