2023 december 07

A Morgan Stanley árbevétele nőtt, nyeresége csökkent

A Morgan Stanley árbevétele 13.3 milliárd dolláron alakult a harmadik negyedévben, ami éves szinten 2.2 százalékos emelkedést jelent.

Szerdán hozta nyilvánosságra harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit a Morgan Stanley. Az amerikai bankóriás bejelentette, hogy az árbevétele 13.3 milliárd dollárra nőtt a harmadik negyedévben. Ez 2022 azonos időszakához képest 2.2 százalékos növekedést jelent. Ezzel egyidejűleg azonban a nettó nyereség 2.4 milliárd dollárra húzódott vissza, ami 8.5 százalékos visszaesést jelent. Az egy részvényre jutó korrigált eredmény 6 százalékkal húzódott vissza. Az EPS részvényenként 1.38 dollárra mérsékelődött.

„Az „Equity” és a „Fixed Income” üzletágunk jól navigált a nehéz piaci körülmények közepette. Mind a „Wealth”, mind az „Investment Management” üzletág magasabb bevételeket és nyereséget ért el az előző évhez képest.” – jegyezte meg James Gorman vezérigazgató szerdán.

Bankok gyorsjelentése a fókuszban

A harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon korai szakaszában továbbra is az amerikai nagy pénzintézetek vannak a fókuszban. A Goldman Sachs és a Bank of America is nyilvánosságra hozta már harmadik negyedéves eredményeit.

bank

A Goldman Sachs Group Inc. kedden arról számolt be, hogy az egy részvényre jutó korrigált eredménye 5.47 dollár lett 2023 harmadik pénzügyi negyedévében. Ez éves szinten 34 százalékos csökkenést jelent. A bankóriás teljes nettó árbevétele 1 százalékkal csökkent. Így 11.8 milliárd dolláron alakult a 2023. szeptember 30-án zárult három hónapos időszakban. A nettó nyereség 2.05 milliárd dollárt ért el, ami 33 százalékos csökkenést jelent 2022 azonos időszakához képest.

A Bank of America Corp. pedig azt közölte, hogy az árbevétele 2023 harmadik negyedévében 3 százalékkal emelkedett, elérte a 25.2 milliárd dollárt. A nettó nyereség 7.8 milliárd dolláron alakult, ami 10 százalékos megugrás a tavalyi év azonos időszakához képest.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com