2023 december 07

Goldman Sachs – megcsappant a nyereség

A Goldman Sachs egy részvényre jutó nyeresége éves szinten 34 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben.

A Goldman Sachs Group Inc. kedden arról számolt be, hogy az egy részvényre jutó korrigált eredménye 5.47 dollár lett 2023 harmadik pénzügyi negyedévében. Ez éves szinten 34 százalékos csökkenést jelent.

A bankóriás teljes nettó árbevétele 1 százalékkal csökkent. Így 11.8 milliárd dolláron alakult a 2023. szeptember 30-án zárult három hónapos időszakban. A nettó nyereség 2.05 milliárd dollárt ért el, ami 33 százalékos csökkenést jelent 2022 azonos időszakához képest.

Goldman Sachs bevétel

„Továbbra is jelentős előrelépéseket teszünk a stratégiai céljaink megvalósításában. Biztosak vagyunk abban, hogy a mostani kemény munka 2024-ben is előnyünkre fog válni. Arra is számítok, hogy mind a tőkepiacokon, mind a stratégiai tevékenységben folytatódik az élénkülés, ha a piaci feltételek továbbra is kedvezőek maradnak. Az M&A-tanácsadás és a részvényjegyzés meghatározó szereplőjeként ezen tevékenységek újraéledése kétségtelenül jó hátszelet jelent majd a Goldman Sachs számára is.” – tette hozzá David Solomon elnök-vezérigazgató.

A Bank of America is jelentett

A Bank of America Corp. csütörtökön közölte, hogy az árbevétele 2023 harmadik negyedévében 3 százalékkal emelkedett, elérte a 25.2 milliárd dollárt. A nettó nyereség 7.8 milliárd dolláron alakult, ami 10 százalékos megugrás a tavalyi év azonos időszakához képest.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com