2024 június 20

A Deutsche Telekom eladja holland leányvállalatát

Európa legnagyobb távközlési cége azt közölte, hogy 5,1 milliárd euróért értékesíti többségi részesedését a holland leányvállalatában, a T-Mobile Netherlands cégben a Warburg Pincus és az Apax Partners amerikai és brit befektetési cégeknek. A Deutsche Telekom arról is tájékoztatott, hogy a T-Mobile Netherlands vállalatban még 25 százalékos részesedéssel rendelkező Tele2 svéd távközlési konzorcium is eladja tulajdoni hányadát a két befektetőnek. A 25 százaléknyi részesedés értéke mintegy 860 millió euró.

A Deutsche Telekom 2018-ban szerezte meg a többségi részesedést a Tele2-től a T-Mobile Netherlands vállalatban, amely a harmadik legnagyobb a holland távközlési piacon a KPN és a Vodafone Ziggo után. Ugyancsak kedden jelentették be, hogy a Deutsche Telekom 5,3 százalékkal, 48,4 százalékra növeli részesedését az amerikai T-Mobile US cégben úgy, hogy a tulajdonhányadért cserébe a japán Softbank készpénzt kap és 4,5 százalékos tulajdonrészt a Deutsche Telekomban – közölte a távirati iroda.

A Deutsche Telekom a T-Mobile Netherlands eladásából származó 5,1 milliárd euróból mintegy 3,8 milliárd eurót tervez költeni részedésének a növelésére a T-Mobile US vállalatban.