2023 március 20

Szakad az olaj árfolyama a negatív hangulat közepette

Szerda estére nagyobb mínuszba fordult az olaj árfolyama, a WTI több mint 7 százalékot esett.

Az olaj árfolyama szerdán meredek esésekbe kapcsolt miután a világ tőzsdéin tovább fokozódtak a félelmek. A határidős árupiacokon is eluralkodott a pesszimizmus, a WTI több mint 7 százalékos mínuszba fordult, ezzel az olaj árfolyama 2021 decembere óta nem látott szintekre zuhant vissza.

Meredek esés az olaj piacán

A határidős olajárfolyamok szerdán csökkenésnek indultak, az Energia Információs Hivatal (EIA) legfrissebb jelentésének közzétételét követően pedig még tovább növelték veszteségeiket. A West Texas Intermediate (WTI) ára hordónként 70 dollár alá esett, miután a kínai ipari termelés a vártnál kisebb mértékben nőtt, ami a kereslet lassulását jelzi. Ráadásul az EIA legutóbbi jelentése szerint a globális készletek 18 hónapja a legmagasabb szintre emelkedtek. Az Egyesült Államok kereskedelmi nyersolajkészletei 1,55 millió hordóval 480,1 millió hordóra emelkedtek a március 10-én zárult héten.

olaj
(www.shutterstock.com)

Az áprilisi lejáratú West Texas Intermediate (WTI) határidős jegyzése szerda kora estére több mint 7.5 százalékkal csökkent. Az árfolyam elérte a hordónkénti 65.8 dolláros szintet is, utoljára 2021 decemberében jegyezték ilyen alacsonyan a WTI-t. A Brent árfolyama ezzel egyidejűleg több mint 6.5 százalékot zuhant, az árfolyam jelenleg hordónként 72.7 dollár körül jár.

Forrás

Borítókép forrása: Shutterstock