2024 április 24

Irány a benzinkút! Eljött amire vártunk!

Hosszú idő után újra csökkent a gázolaj kiskereskedelmi ára pénteken!

Roppant módon elszálltak a hazai üzemanyagárak az elmúlt hetekben. Sokat kellett várni, de péntektől újra csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára – közölte a holtankoljak.hu.

Legutóbb január 10-én közöltek árcsökkenést a gázolaj árában, ezen a héten pénteken pedig bruttó 4 forinttal kerül majd kevesebbe annak beszerzési ára. A benzin ára a héten már nem változik.

Irány a benzinkút! Eljött amire vártunk!

Így az átlagárak várhatóan az alábbiak szerint alakulnak a kutakon a hét végén:

  • 95-ös benzin: 618 forint/liter
  • gázolaj: 657 forint/liter

Így alakulnak az átlagárak a benzinkutakon:

Irány a benzinkút! Eljött amire vártunk!
Irány a benzinkút! Eljött amire vártunk!

Benzin – A szakértők kétségbeesetten keresik a megoldást

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: Nagy Márton arra hívta fel a figyelmet, hogy a benzin árát tekintve lefele történő korrekcióra van szükség. Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség elnöke szerint fordulat jöhet a piacon. A mai napon hosszú idő óta először láthattunk árcsökkentést a gázolaj árában.

Grád Ottó a kormány beavatkozását nem tartja reálisnak, és ez még több kérdőjelet vet fel az üzemanyagárak csökkenésével kapcsolatban. Tavaly szeptember közepén a benzin 662, a gázolaj 686 forint körül tetőzött, és ekkor döntött úgy a kormány, hogy beavatkoznak. Pár hónappal később már 100 forinttal olcsóbban tankolhattunk. A nagy kérdés viszont most az, hogy hogyan érhetünk el hasonló változást a kormány beavatkozása nélkül?

Borítókép: Shutterstock

Forrás