Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 24

Ezüst – megszakadt a rossz sorozat

Megszakadt az ezüst rossz sorozata. Miután a hét első felében inkább csak egyhelyben toporogtunk, szerdán és csütörtökön jött a megváltás. Az ezüst árfolyama a 23-as szint közeléből felugrott 24 dollárig. Itt azonban megint falnak ütközött és a pénteki kereskedés során a gyarapodás egy részét le is adta. Ennek ellenére a héten összegyűjtött profit egy részét sikerült megtartani, és ezzel sikerült megállítani a három hete tartó vesztes sorozatot. Ám most egy nagy kihívás vár a bikákra, ugyanis megint elérkeztünk a kritikus 24 dollárhoz. Ez a szint azért is olyan fontos a befektetőknek, mert ez lett a tavaly decemberben induló, és majd három hónapon át húzódó konszolidációs intervallum középpontja. Többször is megtartotta az árfolyamot, azonban most, hogy alásüllyedtünk, nehéz dolgunk lesz, ha újra meg akarjuk hódítani.

Jó hír lehet azonban a befektetőknek, hogy a dollár index a múlt héten mutatott némi gyengélkedést. Három hét után kialakította az első piros heti gyertyát. Az ezüst nemcsak biztonságos nemesfémként van jelen a piacon, hanem fontos szerepet vállal az iparban is. Az elmúlt hetekben az árfolyamot nagymértékben a dollár mozgása határozta meg. Ha egymás mellé tesszük a dollár index és az ezüst heti grafikonját láthatjuk, hogy nagyon szépen kirajzolódik a kettejük közt levő negatív korreláció. Az ezüst három vesztes hét után első zöld gyertyáját alakította ki, míg a dollár pont fordítva, három heti gyarapodás után első piros gyertyáját jegyezte fel.

Mit várhatunk a héten – folytatódik a dollár uralma?

Amint azt láthattuk múlt héten a dollár index falnak ütközött, és a 104,5-ös szintnél elfogyott az ereje. Bár a pénteki napon még sikerült egy ralit összehoznia, a hetet így is mínuszban zárta. A szakértők szerint a héten is megéri majd odafigyelni az zöldhasú mozgására. Azonban az ezüst piacán már megszokott erős volatilitás miatt óvatosságra intenek. A nagy kérdés most az, hogy sikerülhet-e az 50 napos EMA fölé emelkednünk, hiszen ebben az esetben megnyílna az út egészen 25 dollárig. Rossz hír viszont, hogy már a hétfői napot is 1 százalékos mínuszban kezdtük, miközben a dollár újra talpra állt. Abban az esetben, ha pénteki a pénteki gyertya alsó pontja alá süllyedünk, akkor elképzelhető, hogy meg sem állunk 23 dollárig, ahol lényegében a 200 napos EMA található.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Forrás: fxempire.com

Címlapkép: Shutterstock