2024 február 28

Újabb külföldi piacokon hódít az MVM Partner

A társaság augusztus végétől a belga, a holland és a görög villamosenergia-piacokkal bővítette működési területét az egy évtizede megkezdett terjeszkedési stratégiájának részeként – közölte az MVM Partner Zrt. az MTI-vel pénteken.

A magyar piaccal együtt már Európa 20 ország villamosenergia-piacán, 11 villamosenergia tőzsdén-van jelen az MVM Partner Zrt., az MVM Csoport villamosenergia-nagykereskedő vállalata, ezekben az országokban folytat villamosenergia kereskedelmet, exportál illetve importál. Az MVM Partner nemzetközi piacokon kereskedett volumene már 2020-ban meghaladta a 47 terawattórát (TWh), ami az akkori éves 122 TWh teljes kereskedési mennyiség majdnem 40 százalékát tette ki – közölték.

A zrt. első regionális terjeszkedési hulláma 2011 és 2015 között volt, amikor a német, valamint a kelet-közép-európai szomszédos országok (Ausztria, Szlovákia, Románia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia) piacaira lépett be, majd 2015-re a vállalat már elérte a francia, cseh, lengyel, bolgár és észak-macedón piacokat is. A társaság második piacbővítési hullámának kezdete 2018-ra tehető, ezt követően jelent meg az MVM Partner az olasz, a svájci, a montenegrói és a spanyol piacokon is, amelyeket idén követett a belga, a holland és a görög piacokon való megjelenés.