2024 március 04

Háború – nem csitul a helyzet

Háború, szombati áttekintő: Továbbra is tart az Oroszország és Ukrajna közötti háború. Az ukrán katonai vezetés szombaton közölte a legfrissebb orosz veszteségekről szóló számokat. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 344 ezer főt veszített el.  

A szombaton közzétett orosz veszteségekről szóló ukrán becslések szerint az elmúlt 1 napban további 930 orosz katona esett el. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 344 ezer főt veszített el. 

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, szombat reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus kezdete óta legalább 344 820 katonát veszített el. Kijev szerint csak a pénteki nap során további 930 orosz katona veszítette életét.

Tovább húzódik a háború, drasztikusan nőnek a veszteségek

Továbbra sem csitul az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus. A több mint egy éve húzódó háború során mindkét fél egyre jelentősebb veszteségeket szenved el. Az orosz hadsereg 2022 februárja óta már több mint 344 ezer katonát veszített el.

Tovább húzódik a háború, drasztikusan nőnek a veszteségek

Megjöttek a friss számok    

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, ma reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus tavaly februári kezdete óta legalább 344 820 katonát veszített el. Hétről hétre egyre súlyosabb veszteségekről szóló számokat láthatunk. 

Tavaly ősszel az elesett orosz katonák száma még 60-70 ezer környékén állt, idén január végére 120 ezer környékére duzzadt a szám. Húsvétkor még 177 ezer körüli adatokat láthattunk, majd az elmúlt hetekben már 200-300 ezer fölötti adatokról szóltak a jelentések. Múlthéten 338 ezerről szóltak a híradások, mára pedig már 344 ezer fölé kúszott a szomorú adat.

Az elmúlt hónapokban látott összecsapások következtében időről időre egyre súlyosabb veszteségeket szenvednek el a csapatok. Az ukrán katonai vezetés vasárnap reggeli tájékoztatása szerint a pénteki nap során legalább további 930 orosz katona esett el.

Kijev azt is hozzátette szombat reggel, hogy a becslésük szerint Moszkva az elmúlt 24 órában elveszített legalább 14 harckocsit, 13 páncélozott járművet és 1 légvédelmi rendszert.

Tavaly február 24 óta pedig az orosz hadsereg elveszített többek között 5720 tankot, 10667 páncélozott járművet, 8100 rakétatűzérségi rendszert, 324 repülőgépet és 324 helikoptert.  

Forrás: Facebook: General Staff of the Armed Forces of Ukraine  

Borítókép forrása: www.shutterstock.com