2024 június 14

Fegyverszállítmányok Oroszországba – az USA figyelmeztette Észak-Koreát

Az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója kedden este közölte, hogy „Észak-Koreának meg kell fizetnie az árat, ha fegyvereket szállít Oroszországnak.”

Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója kedden este egy sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy következményei lennének, ha Észak-Korea megpróbálna fegyvereket szállítani Oroszországnak, az ukrajnai háborúban való felhasználásra. Egy ilyen lépés „nem vetne jó fényt” Phenjanra. – mondta Jake Sullivan.

„Ha Észak-Korea meglépi, meg fogja fizetni ennek az árát, nemzetközi szinten.” – hangsúlyozta Sullivan. Hozzátette, hogy Washington „konkrét, célzott szankciókat is bevezetett, hogy megpróbáljon megzavarni minden olyan erőfeszítést, amely Észak-Koreát az Oroszországba irányuló fegyverek csatornájaként vagy forrásaként használná.”

Usa

Az amerikai tisztviselő megjegyezte, hogy Washington továbbra is arra kérte Phenjant, hogy „magánúton és nyilvánosan is tartsa magát ahhoz az ígéretéhez, hogy nem szállít fegyvereket Moszkvának.”

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com