2024 július 19

Forint – zuhan tovább, nem ússzuk meg a 400 feletti eurót?

Továbbra sem képes tartós erősödésre a forint. Májusban még több havi csúcsokról beszélhettünk a magyar fizetőeszköz esetében, most viszont nagyon más képet mutat magáról a forint. Ma majdnem 398-ig emelkedett az euróárfolyam, karnyújtásnyira tehát újra a kerek 400-as szint.

Forint – ma is gyengül

Ahogyan arról a Portfolio.hu is beszámolt, esést mutatott ma a forint a nap eddigi részében. Azzal, hogy közel 398-ig emelkedett az EUR/HUF keresztárfolyam, szerintük a rövid távú csökkenő trendvonal megsérült az EUR/HUF grafikonján, de a 398-399 között húzódó hosszabb távú trendvonal még sértetlen. Kérdés, hogy a továbbiakban hogyan alakul a forint sorsa. Újabb hazai inflációs adatra egészen július 9-ig várnunk kell. És a Magyar Nemzeti Bank (MNB) újabb kamatdöntő ülése is csak pár hét múlva lesz esedékes. Addig be kell érnünk Virág Barnabás alelnök legutóbbi kamatdöntés utáni szavaival, mely szerint akár a kamatvágásokban szünet is következhet. Közben a nemzetközi piaci hangulatra is figyelni kell ugyanakkor. A dollár mozgása például számtalanszor hatott már a forint piaci megítélésére is.

Technikai elemzés

Tegnap egyébként az OTP Elemzési Központ is tett közzé technikai elemzést az EUR/HUF keresztárfolyam kapcsán. A hosszú csökkenő trend megtörése után az első 398,4-es természetes szint alatt kezdett konszolidációba- írják az euró-forint árfolyam kapcsán. A trendtörési szintnek a 394-es érték volt tekinthető, ha nem jön ennél lejjebb, akkor maradhat a long irányú belépési lehetőség keresése szerintük. Néhány nap múlva jöhet egy újabb döntési szituáció a forint árfolyamában az OTP elemzői szerint. Ha ez egy trenderősítő minta lesz, akkor a 406,25 a következő ellenállási szint, ami elérhető lehet ebből a mintából – áll a tegnapi elemzésben.

Technikai elemzés forrása: OTP Elemzési Központ

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!