2023 március 20

Dollár – Irány 375?

Nem kedveztek a forintnak az elmúlt napok történései. Mind az euró, mind a dollár ellen komoly teret veszített abból az erősödésből, amit eddig sikerült elérni.

Amerika, Magyarország, Jegybankok

Tegnap, több cikket is írtunk az amerikai, illetve magyar jegybankelnöki felszólalásokról és a piac reakciójáról is. Sajnos a forintot erősen gyengítette az MNB elnökének éles bírálata. Erre még ráerősített az amerikai jegybank vezetőjének, Powellnek a beszéde is. Powell egy magasabb alapkamat tetőt és kihúzott monetáris ciklust lebegtetett be, ezzel elszomorítva a nemzeteközi piacot. Az indexek estek, a dollár erősödött.

USD/HUF

A dollár lenézett 349 alá, azonban most a 360-at ostromolja. Az OTP elemzője szerint egy korrekció van kilátásban: „A fő csökkenő trend törhet, amely korrekciós fázist indíthat a dollár újabb erősödő hulláma miatt. Mivel a 343 környékétől kezdve erős támaszok várják, így lefele sok tere nincs. Jelentős potenciált mégse látni felfele, a 375 vagy a 390 számít erős ellenállásoknak.”

Euró, a dollár ellen

Az EUR/USD pár már régóta egy korrekciós fázist töllt. Szerencsére közeledik egy fontosabb ellenállás az OTP elemzője szerint: „Az árfolyam még mindig korrekciós fázisban van. Az 1,0509 környéki természetes szintnél van egy fontos támasz. Amennyiben ennél lejjebb is megy, akkor az 1,0254-es szintnél fekszik a következő elérhető támasz, ahol lassan a hosszabb emelkedő trendvonal is fut.”

Forrás: otpbank.hu

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!