2023 január 31

Újabb mérföldkő az Appeninn életében

A Konzum Nyrt. tájékoztatása szerint tőzsdén kívüli ügylet (OTC) keretében 2020372 darab Appeninn törzsrészvényt értékesített az OTP Ingatlanbefektetési Alapnak, amely 4,94 százalékos tulajdont jelent.

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. hétfőn arról tájékoztatta az Appeninn Holding igazgatótanácsát, hogy a kezelésében lévő OTP Ingatlanbefektetési Alap tőzsdei ügyletek során további 400 ezer darab Appeninn törzsrészvényt vásárolt, amellyel mindösszesen 5,92 százalékra növelte tulajdonát a társaságban.

„Az Appeninn és a Konzum-Opus csoport életében is mérföldkövet jelent a tranzakció” – jelentette ki Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

“Magyarország egyik legnagyobb ingatlanalapja kizárólag olyan eszközökbe fektet, amelyektől értékteremtést és magas hozamot vár, úgy vélem ez egy fontos üzenet részvényeseinknek, a potenciális befektetőknek és a tőkepiaci szereplőknek is” – tette hozzá Jászai Gellért. 

A Konzum-csoport megjelenésével az Appeninn dinamikus növekedési pályára állt az elmúlt hónapokban. Saját létesítménykezelő-üzemeltető cég indítása mellett a társaság portfólió tisztításba kezdett, illetve számos nagy értékű ingatlan megszerzését jelentette be – Ü48 Irodaház, Andrássy palota, Andrássy út 105., és 18 Spar üzlet.

Ezen tranzakciók lezárását követően – az OTP Ingatlanbefektetési Alapnak értékesített részvénycsomagtól függetlenül – a Konzum csoport tulajdonrésze újra 50 százalék felett lesz a tőzsdei társaságban.