2024 április 13

Új abroncsgenerációt vezet be a Continental

A jelenleg forgalomban lévő második generációs abroncsok értékeit megőrizve, de a speciális felhasználói szempontoknak az eddigieknél is nagyobb teret engedve fejlesztette ki harmadik generációs termékcsaládját a Continental haszongépjármű abroncs üzletága.

A fejlesztés során a hajtott vagy kormányzott tengelyre szerelhető, pótkocsikra, vagy buszokra szánt termékek egyetlen részletét sem hagyták érintetlenül, a futófelületi mintázattól kezdve az öv kialakításáig, az abroncs vázszerkezetén át a peremig teljes körűen optimalizálták a kialakítást, a gumikeveréket és az összetételét egyaránt. Az újdonságok az előző generációtól örökölt hosszú élettartam, alacsony gördülési ellenállás, maximális üzembiztonság és az újrafutózhatóságot szavatoló, kiváló minőségű karkasz mellett számottevően alacsonyabb gördülési ellenállással segítenek mérsékelni a fenntartási költségeket.

A Continental folyamatosan tökéletesíti termék portfolióját. A harmadik generációs termékcsalád esetében teljes kínálatára alkalmazza az abroncsgyártás legújabb fejlesztéseit. Ezeknek köszönhetően az egyes abroncstípusok (pl. Conti EcoPlus HT3 utánfutó abroncs) gördülési ellenállását 4 kg/tonna alá csökkentették, így azok az Európai Uniós abroncscímkéken ’A’ energiaosztály besorolást érhetnek el. Az új generációs abroncs- családból elsőként, 2013 második negyedévében az autóbuszabroncsok kerülnek forgalomba. A buszok bármely tengelyére szerelhető  termékcsaládot (a Conti Coach-ot, Conti Urban-t és a regionális utasszállító feladatokra kifejlesztett, vadonatúj Conti CityPlus- t) kifejezetten a fokozott biztonság és a gazdaságos üzemeltetés követelményeit szem előtt  tartva hozták létre. A mély lamellákkal kialakított új mintázatok a nagyobb futásteljesítmény mellett az abroncs teljes élettartama során fokozott komfortérzetet és maximális tapadást biztosítanak, különösen nedves útfelületen.

 A Continental a hannoveri IAA Haszongépjármű Kiállításon (17. csarnok, A06–B05 stand; 2012. szeptember 20-27.) egy Conti Coach HA3 abroncsot, valamint egy Conti EcoPlus HT3 pótkocsi abroncsot is bemutat a szakmai közönségnek.