2023 december 02

Tőzsdei alkalmazást tervezett az Apple és a Goldman Sachs

Szerdán nyilvánosságra került információk szerint az Apple és a Goldman Sachs állítólag korábban egy tőzsdei kereskedési alkalmazás indítását tervezte.

Az Apple Inc. és a The Goldman Sachs Group Inc. egy 2020-ban induló közös projekt keretében részvénykereskedési funkciókkal rendelkező alkalmazás bevezetését tervezte. Mindezt a CNBC közölte szerdán, a tervekkel tisztában lévő, meg nem nevezett belső forrásokra hivatkozva.

Visszalépett az Apple

A 2020-as tervek szerint a tőzsdei kereskedést lehetővé tévő szolgáltatásnak két évvel később kellett volna elindulnia. Erre végül nem került sor. A  tőzsdék 2022-ben látott esése a projekt felfüggesztéséhez vezetett, a felfüggessztő fél az Apple volt.

Tőzsdei kereskedési applikációt tervezett az Apple és a Goldman

A jelentés szerint a technológiai óriás attól tartott, hogy a szolgáltatást igénybe vevő fogyasztók a vállalatot hibáztatnák, ha veszteséget szenvednének az alkalmazás használata során. Természetesen a tőzsdei mozgások okozhattak volna veszteséget egyeseknek, nem pedig maga az alkalmazás, az csak a keretet biztosította volna. Sokan nem hajlandóak elsimerni ha hibáztak, így a sok panaszos ügyfél az Apple globális megítélését is ronthatta volna.

Kereskedési alkalamzás – nincs még minden veszve?

Az egyik bennfentes azonban azt is elárulta, hogy az alkalmazás mögötti teljes infrastruktúra szinte érintetletnül a helyén maradt. Az Apple állítólag bármikor üzembe tudja helyezni a kereskedési applikációt, ha úgy döntene, hogy megteszi ezt a lépést. Sem az Apple, sem a Goldman Sachs nem kommentálta egyelőre a CNBC által közölt híreket.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com