2023 március 20

Megugrott az Adobe nyeresége – az árfolyam is

Az Adobe részvényei emelkedésbe kapcsoltak, miután a vállalat a szerdai tőzsdezárást követően az előzetesen vártnál erősebb negyedéves eredményekről számolt be.

Az Adobe árfolyamában szép felpattanást láthattunk a szerdai after-marketben, több mint 4.5 százalékot ugrott a papír. A napra jellemző eséseket követően a befektetők örömmel fogadták a jó híreket. A vállalat negyedéves eredményei felülmúlták saját előrejelzésüket, valamint a Wall Street-i elemzők előzetes becsléseit is. Az Adobe emellett pozitívan módosította az év egészére vonatkozó iránymutatását.

Az Adobe szerint az erős eredmények a digitális tartalomkészítő eszközök iránti magas keresletet tükrözik a gyengébb gazdasági környezet ellenére is.

A március 3-án véget ért első pénzügyi negyedévre vonatkozóan az Adobe 4.66 milliárd dolláros árbevételről számolt be, ami éves szinten 9 százalékos növekedést jelent. A vállalat előrejelzése szerint 4.6 és 4.64 milliárd dollár közötti bevételt vártak, míg a Wall Street konszenzusa 4.62 milliárd dollár volt.

Az Adobe részvényenkénti 3.80 dollár nyereséget ért el a negyedévben, ami szintén felülmúlta a várakozástokat. Az Adobe 3.65-3.70 dolláros részvényenkénti nyereséget prognosztizált, míg az elemzők előzetesen részvényenkénti 3.68 dollár nyereséggel kalkuláltak. A GAAP szerint korrigált EPS 1.9 százalékos növekedést követően 2.71 dolláron alakult.

Adobe negyedéves eredményeket közölt
(www.shutterstock.com)

„Az Adobe rekordbevételt ért el az első negyedévben, az óriási piaci lehetőségekbe vetett bizalom alapján megemeljük éves célkitűzéseinket.” – jegyezte meg Shantanu Narayen vezérigazgató. A vállalat friss tájékoztatása szerint az egész éves korrigált nyereség részvényenként 15.30-15.60 dollár között alakulhat 2023-ban. Korábban 15.15-15.45 dolláros előrejelzést közöltek.

A társaság továbbá azt is bejelentette, hogy a szabályozási kihívások ellenére továbbra is arra számít, hogy 2023 végéig lezárja a Figma, folyamatban lévő, 20 milliárd dolláros felvásárlását.

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: Shutterstock