2023 március 20

A T-Mobile megvásárolja a Mint Mobile-t

Az amerikai T-Mobile szerdán bejelentette, hogy megvásárolja a Mint Mobile pénztárcabarát mobilszolgáltatót, amely részben Ryan Reynolds színész tulajdonában van. A T-Mobile közlése szerint az ügylet értéke elérheti az 1,35 milliárd dollárt.

Az akvizíció várhatóan még az idén lezárul, és magában foglalja a Mint anyavállalata, a Ka’ena Corporation felvásárlását 39 százalékban készpénzért és 61 százalékban részvényért. Amint az üzlet lezárul, a Mint alapítói, David Glickman és Rizwan Kassim csatlakoznak a T-Mobile-hoz, hogy továbbra is irányítsák a márkát, amely a T-Mobile szerint „általában külön üzleti egységként fog működni”. Reynolds pedig „folytatja kreatív szerepét a Mint nevében” – áll a T-Mobile honlapján.

Mike Sievert, a T-Mobile vezérigazgatója azt mondta, hogy a T-Mobile megtartja a Mint legolcsóbb, havi 15 dolláros telefoncsomagját. Az üzlettől a T-Mobile azt várja hogy nő az ügyfélköre különösen azok körében, akik hitelproblémákkal küzdenek és spórolnak havi számláikon – közölte a távirati iroda.