2023 március 24

Tartotta magát 22300-nál a MOL – technikai elemzés

15 perces

Nem süllyedt már érdemben a szerdán átlépett 22200-as szint alá a MOL árfolyama a csütörtöki kereskedésben, egy nap elején érkezett visszaszúrás után enyhe napon belüli emelkedésnek lehettünk a tanúi, zárni azonban nem sikerült pluszban, lényegében a szerdai záró értéknél, egészen pontosan 5 forinttal lejjebb fejezte be a napot. A kis háromszögből érkező kilépés után így nem sikerült a következő akadályig emelkedni, ami a rövidtávú grafikonon 22500 forintnál húzódik. A 22200-as szint alá bukással húzódhatna vissza az árfolyam, és maradhatna el a további emelkedés a folytatásban.

Támasz: 22200

Ellenállás: 22500

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Tartotta magát az olajvállalat árfolyama, alacsony forgalom mellett tudott 22300 fölött maradni. Az indikátorok jelenleg a kioldalazás gyakorlatát folytatják, tekintve, hogy nem jött a szerdai felfelé kanyarodás után további erősödés. Ha tovább tudna kapaszkodni lokális csúcsa felé a papír, amire jelenleg számítunk, akkor az indikátorok is elindulhatnak a pozitív jelzések felé. Lehetséges opció a további oldalazás is 22000 fölött, ez esetben a Bollingerek további szűkülése érkezhet az elkövetkező héten.

Támasz: 22000

Ellenállás: 23000

Heti

Mérsékelt gyengüléssel folytatta a korrekciót a meredek emelkedő csatornában a MOL, jelentős mínuszokat tudott visszatesztelni a hét folyamán. A hosszú alsó árnyékú gyertya jelezhet a korrekció megtorpanását, pedig elférne még tovább lejtmenet, van tér a csatornában lefelé. Legalább a 21200-as korábbi kitörési szint visszatesztelése elképzelhető lenne, ha ezen a héten lejjebb csúszna a papír. A rövidebb távú grafikonokon érkező fordulós jelzéseket érdemes figyelni a korrekció esetén, különösen az említett szintnél, hiszen egyelőre masszív emelkedő trendben halad a papír, nincs ok jelenleg ennek a megtörésével számolni.