2023 március 22

Sértetlenek a Richter támaszai – technikai elemzés

15 perces

Jó napja volt a Richter árfolyamának, 6991 forintig sikerült felkapaszkodnia a nap végére, és bár forgalom nem volt az emelkedésben, újra megérkezett a 7000-es lélektani szinthez a papír. Az elmúlt két napban kialakult ékből kitörve került az akadály fölé, és térhet vissza mindenkori csúcsának közelébe. Ez a rövidtávú korrekciós mozgásokon túl ismét erőt és a tartós gyengülés hiányát mutatna. Az ékből mindenképpen számíthatunk kimozdulásra, de ha ez lefelé érkezik, akkor egy újabb gyengülő hullám jöhet, ami a 6800-as szint letörésével is fenyegethet. Ez elsősorban a napos grafikon szempontjából érdekes, itt találjuk az emelkedő trendvonalat és az 50 napos mozgóátlagot is.

Támasz: 6800

Ellenálás: 7000

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

A csütörtöki kalapács gyertya után sikerült emelkednie a gyógyszergyártó árfolyamának, ezzel elkerülve az 50 napos mozgóátlag és az emelkedő trend ismételt tesztelését. Előbbi már 6800-nál jelent támaszt, közvetlenül alatta pedig erősíti a szintet a trendvonal. Ha folytatódik a felfelé kapaszkodás, akkor a dupla tető sem teljesedhet ki, helyette újabb támadás jöhet a 7140-nél található mindenkori csúcs ellen. A technikai kép továbbra sem fest rosszul, de nem egyszerű küzdelem az ellenálláson való túljutás.

Támasz: 6800

Ellenállás: 7140

Heti

Mindenkori csúcsának megközelítése után gyengült a héten a Richter árfolyama, az emelkedő trend közelébe is visszaszúrva. Az új csúcsra emelkedés továbbra sem akar sikerülni a papírnak, de a hosszú kanócos gyertyák egyúttal azt is jelzik, hogy nem hajlandó érdemi gyengülésre, a korrekciót rendre megveszik a befektetők. A trend megtöréséig nincs is ok a túlzott pesszimizmusra, a folytatásban akár további nyomás is jöhet a mindenkori tetőre 7140-nél. Az akadáy átlépése ismét jelentős teret nyithatna felfelé.

Támasz: 6800 (trendvonal)

Ellenállás: 7140