2024 április 22

Mélyebbre korrigált az OTP – technikai elemzés

15 perces

 Kikerült az osztalék az OTP árfolyamából, a nyitás után érkező réssel 8600-hoz esett a papír, de nem tudott a mérsékelt támasz közelében maradni, tovább gyengüléssel érkezett meg 8500-hoz, ahol viszont napon belül támaszt tudott találni. A nap második felében tapasztalt kioldalazást követően 8518 forinton sikerült zárni, amivel jelentős gyengülést könyvelt el az árfolyam. Az egy hónapos trendvonal azonban még érintetlen 8400 fölött, a korrekciót követően érdemes lehet figyelni a beszállási lehetőségekre a 8400-8500-as szinteken. Fordulás esetén elsőként a korrekciós trend leküzdése lenne pozitív mozzanat.

Támasz: 8500

Ellenállás: 8700 (trendvonal)

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Tovább mélyült a bankpapír korrekciója, réssel lefelé nyitott az árfolyam, miután pénteken már osztalék nélkül forogtak a papírok. A májusban látott rali visszatesztje tegnap már a 38,2-es fibonacci szinthez érkezett, némi esély van rá, hogy ez a szint tartja majd az árfolyam 8500-nál. A további gyengülés az indikátoroknál is negatív jelzéseket hozhatna, ami mélyebb szintek tesztelését is jelentheti, így az 50 napos mozgóátlag és akár a 200 napos is megközelíthető majd.

Támasz: 8307 (MA 50)

Ellenállás: 9000

Heti

Alacsony forgalommal, de nagy eséssel zárult az OTP hete, ebbe természetesen az osztalék miatti gyengülés is beleszámít. A hosszú távú kép azonban továbbra is szép, a nagy emelkedő csatorna megtörése lenne csak komolyabb érvágás lefelé. Ha az előző hét korrekciójából sikerül magához térnie a papírnak és újra emelkedés jön, akkor az indikátorok pozitív jelzései is megérkezhetnek az MACD fölfelé keresztezésével, és az RSI bullish zónába érkezésével. Egyelőre tehát komoly baj nem látszik az OTP-nél, szép emelkedő trendben halad a papír.

Támasz: 8000

Ellenállás: 9000