2024 július 19

Oda vannak a Marson rekedt Matt Damonért a nézők

A rekordot továbbra is a Gravitáció őrzi: Alfonso Cuarón filmje bemutatkozása hétvégéjén 55,8 millió dollárt kasszírozott az amerikai és kanadai mozikban.

Ridley Scott filmjének sikerét megalapozta, hogy már debütálása előtt nagy volt iránta az érdeklődés, a kritikusok a rendező egyik legjobb alkotásaként írtak róla, és a főszerepet alakító Damont is dicsérték remek játékáért.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Andy Weir A marsi című bestselleréből Drew Goddard írta a forgatókönyvet, amelyben egy amerikai asztronautának egyedül kell túlélnie a Marson, amíg megérkezhet érte egy mentőexpedíció. A filmben Damon mellett Jessica Chastain, Chiwetel Ejiofor, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Pena, Kate Mara, Sean Bean, Sebastian Stan és Aksel Hennie is szerepel.

Az iparági elemzők korábban arra számítottak, hogy a Mentőexpedíció hétvégi bevétele 45 millió dollárig szaladhat fel. A Variety.com vasárnapi értékelése szerint Scott sci-fije végül azért maradhatott le a kasszáknál kicsivel a Gravitáció mögött, mert utóbbit számos IMAX-moziban is vetítették a premierje hétvégéjén, és azokban a mozikban borsosabbak a jegyárak.

Közel 4000 helyen vetítik
A 108 millió dolláros 20th Century Fox-produkciót Észak-Amerikában több mint 3 ezer nyolcszáz moziban kezdték játszani.