2023 január 28

Nyugis napok után beindulhatnak a piacok

Jól indított Európa

Indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon.  A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 111,09 pontos emelkedéssel, 27 200,81 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,41 százalékkal erősödött.

A kereskedés kezdetén a frankfurti DAX index 0,25 százalék, a londoni FTSE-100 index 0,27 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,11 százalék emelkedést mutatott.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”81″]

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,18 százalék, az európai FTSE Eurofirst 300 index 0,21 százalék emelkedéssel kezdte a keddi kereskedést.

Beindulhat Európa

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: a piaci hangulat pozitív, a forgalom a hónap utolsó kereskedési napján erősebb lehet.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában szintén kiemelte, hogy erősebb forgalomra számít, mivel a brit és amerikai piacokon is lesz kereskedés. Az európai hangulat alapvetően pozitív, miután két hónapja nem látott jó teljesítményt mutattak kedden reggel a kínai részvényindexek – tette hozzá.

A kereskedési utolsó szakaszában nagyobb portfolió-átrendezések lehetnek a kelet-európai részvényeknél, mivel június 1-én, szerdán lép hatályba az új MSCI indexkosár.