Rendkívüli Hírek:

2023 június 05

Négyhetes mélyponton az ASX

Akárcsak európai társaik, a legtöbb ázsiai befektető is az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerda esti ülését várja, hogy eldőljön milyen irányba mozognak a részvényárfolyamok a hét hátralevő részében.

Tokióban a Nikkei-225 index 0,97 százalékos, 145,03 pontos növekedéssel, 15 121 pontra, másfél hetes csúcsra erősödött. A japán jen gyengült az amerikai dollárral szemben a májusi amerikai inflációs adatok miatt. A brókercégek, a bankok és a légi áruszállítással foglalkozó cégek részvényei átlagon felül erősödtek.

Szöulban a Kospi index 0,60 százalékkal, 12,06 ponttal csökkent, 1989 pontra. A dél-koreai intézményi befektetők szerdán eladásokba kezdtek, emiatt a Samsung Electronics részvényárfolyama 1,2 százalékkal, a Hyundai Motor részvényárfolyama 1,5 százalékkal csökkent.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 0,33 százalékos, 17,97 pontos gyengüléssel, 5382 ponton fejezte be a napot. Az S&P/ASX-200 index négyhetes mélyponton van, a piaci hangulat óvatos volt a Fed ülése és az iraki események miatt.

A tokiói tőzsdezárás után még nyitva tartó kínai piacokon vegyesen változtak a részvényárfolyamok. A sanghaji tőzsde 0,49 százalékkal gyengült, a hongkongi 0,09 százalékkal erősödött reggelre. Hongkongban alacsony volt a kereskedés volumene, a piaci szereplők addig nem kezdenek komoly üzletelésbe, míg nem stabilizálódik a kínai gazdasági növekedés gyorsulása.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra”]