2024 július 19

Nagy dobásra készülnek az Alibaba tulajdonosai

Az Alibaba elsődleges részvénykibocsátása múlt hónapban 25 milliárd dollárra rúgott, amellyel megelőzve az Agricultural Bank of China eddig világcsúcstartó IPO-ját. A kereskedés indulása után a 68 dolláros kibocsátási árat jócskán meghaladva, hatalmas forgalom mellett már 100 dollár közelében kereskedtek a papírral, az első kereskedési nap folyamán aztán a 94 dolláros szint közelében állapodott meg a jegyzés – emlékeztettek a szakértők.

Az az óta eltelt két hétben az árfolyam lassú csökkenő trendbe kezdett, amely utoljára a 85.61 dolláros minimumot érte el. Feltehetően a következő 1-2 hónapban sikerül már egy erős támaszt kialakítani és egy kis sávban konszolidálódik majd az árfolyam, mielőtt ismét megpróbálkozik a 100 dollár áttörésével.

price

Az Alibaba Group sikeres részvénykibocsátása után a vállalat tulajdonosai most Alipay tőzsdére vitelét tervezik. Az Alipay korábban az Alibabához tartozó, azóta függetlenedett fizetési üzletág, amelyet most szeretnének bankká alakítani. A projekt megvalósításához a vállalatnak a tervek szerint a HSBC Holdings és a Citibank lenne segítségére, de a együttműködne a MasterCard és Visa-val is!

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra”]