2024 május 26

Nagy bejelentésre készül a Tesla

Az autógyártó vezérigazgatója Elon Musk múlt héten Twitteren üzent a rajongóknak. Meglebegtetett egy nagy bejelentést, amelyen bemutatásra kerül a „D”. El is indultak a találgatások, hogy ez mit takarhat. Egyesek egy új autómodell bemutatására számítnak, az eddigi S modell után, mások pedig meglepő újításokra, fejlesztésekben gondolkodnak. Ilyen innováció lehet az önmagát részben vezetni képes elektromos autó, vagy éppen a „dual motor” nevű fejlesztés. A történet végére a csütörtökre ígért bejelentés tehet pontot, addig pedig élénkülő forgalom és spekuláció jellemezheti a részvények árfolyamát.

Továbbá a Tesla Motors nemrég bejelentette, hogy nagyszabású, garantált visszahívási programot indít, amellyel tovább ösztönözheti az újautó vásárlásokat. A használtautó kereskedelem igen jövedelmező üzlet Amerikában, így a vállalat szalonjainak is jócskán növelheti jövedelmezőségi mutatóit.

Jelenleg a 260 dolláros ellenállás választja el az árfolyamot attól, hogy ismét a 300 dollár közeli történelmi csúcsig emelkedjen. Bár nagyobb mozgások is voltak, az emelkedő trend támasza jól láthatóan még nem sérült. A szerdai nagy esések közepette is minimális csökkenéssel tartotta magát a papír, tehát a vételi oldal erősödése jöhet. A holnapi bejelentés a spekulánsok figyelmét is felkeltheti, ami nagyobb elmozdulást garantálhat a hét második felére.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra”]