Rendkívüli Hírek:

2023 október 04

Meglepetést okozott a GE

A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező multinacionális, technológiai és szolgáltatás profilú vállalat azt közölte, hogy az adózott eredménye 2,51 milliárd dollárra, részvényenként 25 centre csökkent a szeptember végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 3,54 milliárd dollár, részvényarányosan 35 centről.

Az egyszeri tételek nélküli profit 29 cent lett, a szakértők 26 centre számítottak. A cég árbevétele 1 százalékkal 31,68 milliárd dollárra csökkent, elemzők rosszabb adatra, 28,57 milliárd dollárra számítottak.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A General Electric elsősorban annak köszönheti a szakértők által vártnál jobb eredményeket, hogy az alaptevékenységébe tartozó ágazatok jól teljesítettek. Így például a GE repüléstechnikai ágazatában a bevétel 5 százalékkal, a vízkezelési területen 1 százalékkal, a szállítási szektorban 3 százalékkal nőtt.

A cég áprilisban azt közölte, hogy 2018-ra a bevételeinek 90 százaléka egyebek mellett a repüléstechnikai, energiaipari és vízkezeléssel kapcsolatos termékeinek értékesítéseiből fog származni.