Rendkívüli Hírek:

2023 október 03

Még kitart a Richter – technikai elemzés

15 perces

Újabb napot zárt 4550 fölött a Richter, hiába szúr le harmadik napja az érték alá, sikerül visszatesztelni a gyengülést. Hétfői záró értékéhez képest még emelkedni is tudott kis mértékben, egyelőre a 4600-as szint vár áttörésre az emelkedés folytatásához. 4500 letöréséig erre megmaradhat a lehetőség, ezt a támaszt érdemes szemmel tartani gyengülés esetén. 4600 fölött megnyílhat az út a jelentősebb, 4700-as akadályhoz.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Minimális került feljebb a gyógyszergyártó árfolyama, ez arra volt elég, hogy az MACD emelkedő trendje még kitartson, de kérdéses, hogy meddig tudja magát tartani a jelenlegi szintnél a papír. A tartós emelkedésnek az RSI könnyen gátat szabhat, a gyengülés az emelkedő trendvonalra, illetve 4500-ra helyezhet nyomást. Ezeknek a támaszoknak a letörése hozhat további gyengülést is, akár 4400 irányába. Sok szufla már egyébként sincs a papírban, legfeljebb bő 100 pontos emelkedés férne még bele, de egyelőre nem tud átlendülni 4600-on sem.

Heti

Két hetes pihenő után vette ismét felfelé az irányt a Richter árfolyama, miután szeptember elején sikeresen kezdett lendületes emelkedésbe az 50-es fibo szinttől 4040-nél. Azóta a csökkenő trendvonalat is maga mögött hagyta a papír. Az MACD a hetes charton most érkezett meg a bullish jelzés határára, az emelkedés folytatásával erősödhet meg a pozitív összkép, amivel 4800 lehet megcélozható. Ellenkező esetben 4400 jelent érdemi támaszt az év eleji emelkedő trendvonal előtt.