2023 március 21

Még egy hétig forog osztalékkal az Appeninn

Öt évig lehet nyilatkozni

Egy hétig lehet még a tavalyi évi eredmény után jogosító osztalékért Appeninn Nyrt. részvényeket vásárolni, melynek mértéke részvényenként 7 forint (ez a részvények szerdai záróára alapján 3,3 százalékos osztalékhozamnak felel meg).

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”110″]

Tekintettel arra, hogy az osztalékfizetés módjával és határidejével kapcsolatban számos részvényesi megkeresés érkezett, a Társaság megerősíti, hogy a részvényeseknek öt évük van nyilatkozni arról, hogy az osztalékot készpénzben vagy Appeninn részvényekben kérik.

Fontos, hogy a nyilatkozatot abban az esetben is ki kell tölteni, és a Társasághoz el kell juttatni, amennyiben a részvényes készpénzt kér. Az osztalékfizetéssel kapcsolatos információk és nyilatkozat az alábbi linkekről érhetőek el.

Osztalékfizetés rendje és a nyilatkozat
https://bet.hu/newkibdata/123788448/APP170508_Osztal_k_fizet_si_kozelm_ny.pdf
https://bet.hu/newkibdata/123788448/Formanyomtatvany_osztalekkifizeteshez_HU.pdf

Életében először osztalékot fizet az Appeninn

Több mint duplázódó nyereséggel zárta a 2016-os évet az Appeninn, így történetében először fizethet osztalékot részvényeseinek. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett ingatlanbefektetési társaság részvényenként 7 forintos osztalékra tesz javaslatot a közgyűlésen, ami 3,2 százalékos osztalékhozamnak felel meg – áll a Társaság közleményében.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Jelentősen javuló eredménnyel zárta a 2016-os évet az Appeninn Nyrt., így az Igazgatótanács (IT) a 2009-ben alapított társaság működése során először tesz javaslatot osztalék fizetésére a részvényeseknek.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett ingatlanbefektetési vállalat (IFRS szerinti) adózott eredménye több mint a duplájára (+120%), 2,64 millió euróra emelkedett, amit enyhén növekvő (+1%), 4,63 millió eurós árbevétel mellett ért el.