2023 március 21

London Fly bemutatkozik

Sok szeretettel köszöntök mindenkit! Ezen a blogon aktuális piaci hírekről, történésekről és piaci szentimentről írok, egy daytrader szemszögéből.

A BGF Tőzsde-Pénzintézetek szakán végeztem, ahol a diplomamunkámat a Programozott Kereskedési Rendszerek címmel írtam. Ezzel egyidőben egy francia közgazdasági diplomát is szereztem az amiens-i egyetemen.

A következő években két magyar brókercégnél dolgoztam, mint bróker, majd mint globális tőkepiaci elemző. Ezalatt elvégeztem a Swiss Finance Academy programját, ahol főként befektetési banki területről szereztem hasznos tudást. Ezen felül volt szerencsém egy másik cégnél prop traderként dolgozni, ahol EuroStoxx50, DAX és Bund futures termékeket tradeltem.

Ezt követően egy kollégámmal megalapítottuk a QuantumResearch Financial-t, amely professzionális technikai elemzéseket nyújt mind magánszemélyek, mind intézményi ügyfelek részére.

Tavaly év végén szereztem meg a CMT (Chartered Market Technician) minősítést, melyet a Market Technicians Association állít ki és a legelismertebb minősítés a technikai elemzés területén.

Elmondhatom, hogy az elmúlt években sikerült tapasztalatot szereznem, mint bróker, elemző és trader. Ezek közül egyértelműen a trading áll hozzám a legközelebb, így 2012 év elején jöttem ki Londonba, ahol ismét sajátszámlás kereskedést folytatok.

Jelenleg Fixed Income Derivatives és STIR (Short Term Interest Rates) termékekben kereskedek és 99%-ban daytrade jelleggel. Főként a német hozamgörbét tradelem és mellette a euribor-t (3 hónapos euró kamatláb futures).

Így elsősorban az állampapírpiacot követem a legszorosabban, amely viszont jó hangulati indikátor a részvénypiacokat tekintve.

A daytrading mellett más szempontok alapján kezelek egy portfoliót is, ahol főként közép és hosszabb távon FX opciókat tradelek, többségében forint devizapárokban.

Ennyit rólam, innentől kezdve már a piaccal fogok foglalkozni, de szükségesnek tartottam a bemutatkozást ahhoz, hogy a blog hiteles lehessen.

Mindenkinek sikeres kereskedést kívánok!

Kőrös Gábor CMT