Rendkívüli Hírek:

2023 október 03

Lengyelország felé kacsingat az OTP

A tulajdonost, az Abris Capital befektetési társaságot a KNF (Komisja Nadzoru Finansowego) pénzügyi felügyelet kötelezte a bank értékesítésére.

A Puls Biznesu „meglepőnek” nevezi, hogy az OTP neve felmerült a FM Bank PBP megvásárlása iránt érdeklődők között, mivel a KNF két évvel ezelőtt elutasította ajánlatát az Alior Bank megvásárlására azzal az indoklással, hogy a bank jövendő tulajdonosa nem jöhet egy, a lengyelországinál alacsonyabb szuverén besorolással rendelkező országból.

Szintén „meglepetésnek” nevezi a lap cikke az AnaCap Financial Partners befektetési társaság megjelenését az érdeklődők között. A befektetési alap a Puls Biznesu értesülése szerint előzetesen tájékozódott a pénzügyi felügyeletnél, hogy pályázhat-e egyáltalán a bankra, amit az nem utasított el. A KNF a lengyel üzleti lap szerint tehát változtatott azon az álláspontján, hogy befektetési alapoknak nem engedélyezi bankok megvásárlását.

Az eddig esélyesnek számító BOS Bank és a másik pályázó, az Alior Bank a megnövekedett konkurencia miatt most emelni lesz kénytelen vételi ajánlatán – állapítja meg a Puls Biznesu.

Az Abris Capital október végéig választja ki a nyertes pályázót.