2023 január 31

Lefelé konyul a MOL – technikai elemzés

15 perces

A 16600-as értéknek ment neki a MOL árfolyama a tegnapi piacnyitást követően, azonban ahogy szerdán, úgy ezúttal is lefordult innen, a nap végére pedig bezárt a rövidtávú emelkedő csatorna alá. Az erre érkező megerősítéssel térhet vissza a folytatásban 16300 alá a papír, így folytatva a mozgást az elmúlt időben megszokott tartományban. Emelkedés esetén 16600, majd 16780 a közeli ellenállások, utóbbi szignifikáns leküzdése már kitörést is jelenthet majd az elmúlt hetek sávjából. Az első fontos támaszt 16000-nél találjuk, ez alatt inogna meg először érdemben a technikai kép.ű

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Gyengüléssel zárta a csütörtöki kereskedést is az olajvállalat árfolyama, egyelőre nem sikerül elverekednie magát 16700-hoz. Az elmúlt hónapban látott egyre alacsonyabb csúcsok lehetnek aggasztóak, nem kitörő erőről tanúskodnak. Az indikátorok sem tudtak bullish pozícióba mozdulni az elmúlt két nap elbizonytalanodásának köszönhetően, így továbbra is kétségek övezik a konszolidációs sávból történő kitörés lehetőségét. Az 50 napos mozgóátlag egyre közeledik, már ez az első fontos érték lefelé, ezt követően sorakozik a 16000-es lélektani érték és a 15850-es támasz. Mankókból tehát nincs hiány, letörésük jelentene csak hosszabb távú bearish jelzést a folytatásban.

Heti

Korrekcióval töltötte a hét nagy részét a MOL árfolyama, a 16000-es szintet közelítette meg, azonban nem került érdemi nyomás az itt kezdődő támaszzónára. A forgalom az elmúlt hónapra jellemző átlag környékén mozgott. Egyelőre elképzelhető, hogy marad az elmúlt két hónap sávjában a papír. Egyelőre a kitöréshez kevés lehet az ereje, viszont alulról masszív támaszszint tartja. Ha ez nem törik le a folytatásban, akkor tovább közlekedhet az elmúlt hetek szintjein az árfolyam. Lassan az indikátorok is korrigálni kezdenek, komolyabb bearish jelzést azonban csak az említett támaszszint alatt kaphatunk.