2023 január 29

A rés visszatöltésére törekedhet az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

460 alatt nyitott az MTelekom árfolyama, a soron következő 454-es támaszt azonban már nem törte le, itt tudott megkapaszkodnia nap folyamán. A rés visszatöltésével lehet elfoglalva a folytatásban az árfolyam, ez akár már ma is megkezdődhet, ha nem esik el az említett 454-es érték. Letörésével még konyulhat lefelé a papír, de valószínűbb forgatókönyv lehet a tegnapi nap visszatesztelésének megkezdése. 460 fölé érkezve térhetnek vissza a régi kerékvágásba a dolgok, ez egyúttal meggyőző jele lehet annak, hogy nem szeretne 434 irányába gyengülni az árfolyam.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

460 alá nyitott a tegnapi kereskedésben a távközlési vállalat árfolyama, az elkövetkező néhány kereskedési nap pedig döntő lehet a folytatást illetően. Ha sikerül az 50 napos mozgóátlag fölé visszatérve elkezdeni visszatölteni a rés, majd 460 fölé is zárni, akkor elmaradhat a további gyengülés. Ellenkező esetben 450 alatti támasza lehet a következő elérhető szint, amit aztán 434 követhet, ami már komolyabb támasz lehet. Érdemes tehát figyelni, mit produkál ma a papír, újabb támaszok letörése az indikátoroknál is érdemi bearish jelzést eredményezhet.

Heti

Bejárta a 460-475-ös sáv egészét az elmúlt héten az MTelekom árfolyama, az ellenállásra helyezett nyomás után vette lefelé az irányt, azonban a 460-as támasz kitartott. Így egyelőre elmaradt az irányválasztás, továbbra is nyitva lehet mindkét irány a papír számára. Fölfelé természetesen masszív akadály vár rá továbbra is, a több éves csatorna teteje erősíti az egyébként is jelentős 475-480-as ellenállási szintet. Komolyabb korrekció előtt 460 alatt nyílna meg az út, a hetes grafikon alapján elképzelhető a visszahúzás az emelkedő csatorna közepe felé.