Rendkívüli Hírek:

2024 február 22

Jól teljesített a Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom eredményei

A német távközlési cég, a Magyar Telekom főrészvényese csütörtökön közölte, hogy az egyszeri tételektől megtisztított kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (megtisztított EBITDA) a második negyedévben 8,9 százalékkal, 5,9 milliárd euróra emelkedett. A nettó nyereség 40,7 százalékkal, 874 millió euróra nőtt. A DT árbevétele 6 százalékkal, 18,9 milliárd euróra ment föl.

Az árbevétel és a nyereség enyhén meghaladja az elemzői várakozásokat. A kedvező eredményekben oroszlánrésze volt a DT amerikai leányvállalatának. A T-Mobile US, amelyben az anyavállalat a részvények 64 százalékát tartja kézben, 2,9 milliárd euróval járult hozzá az eredményhez, ez 28 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A hazai piacon a DT 5,4 milliárd euró árbevételt ért el, az eredmény 1,1 százalékkal 2,1 milliárd euróra nőtt.

A Continental emelkedésre számít

A német autóipart gyötrő dízelbotrány és kartellgyanú ellenére az idén bevétele jelentős emelkedésére számít a Continental.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A németországi központú autóipari beszállító és abroncsgyártó csütörtökön közölte, hogy árbevétele az első fél évben 10 százalékkal, 22 milliárd euróra nőtt. A konszern ezért azt prognosztizálja, hogy az árbevétel az idén 500 millió euróval nagyobb lesz a korábban tervezettnél, és meghaladja a 44 milliárd eurót.

A nyersanyagárak felszökése is közrejátszhat

Az abroncsgyártás eredményét az év egészében várhatóan 450 millió euróval terhelik meg az emelkedő nyersanyagárak. A második negyedévben az egyszeri tételektől megtisztított kamatfizetés és adózás előtti eredmény (EBIT) 10 százalékkal, 1,16 milliárd euróra csökkent. A Continental csoport a világ második legnagyobb autóipari beszállítója, a cégcsoport 55 országban több mint 220 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen, a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolc ezer embernek ad munkát. Gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet végez Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön. A Continental 2013 áprilisában stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormánnyal.