2023 december 03

Ingatlanalapból vásárolt be a Duna House

Az alap célja olyan, túlnyomó részt lakóingatlanokat tartalmazó ingatlan portfolió létrehozása, amellyel a befektetőknek lehetőségük van a hazai lakóingatlan piac hozamaiból való részesedésre. Az elmúlt félévben ez a hozam 4,6 százalék volt BAMOSZ által közölt adatok alapján, amely a nyilvános nyíltvégű ingatlanalapok között az egyik legkiemelkedőbb.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”109″]

Az Alap 1,022 milliárd forint saját tőkével indult, amely ez év március közepére további, megközelítőleg 154 millióval hízott, mely nagyrészt a hozamnak köszönhető. A mostani tranzakcióval az alap tőkéje további félmilliárddal gyarapodik.

A jegyvásárlás havi 100 milliónként, öt hónap alatt történik meg, majd a befektetési jegyeket 2 éves tartást követően ugyanilyen ütemezésben váltják vissza. A vevő a Medasev Holding Kft., amelynek a Duna House Csoportban jelenleg megközelítőleg 40 százalékos tulajdonosi arányt birtokol.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Az alapkezelő az alapba kerülő ingatlanok kiválasztásánál a hozamtermelő és értéknövelő potenciállal rendelkező lakóingatlanokat részesíti előnyben. Ingatlanbefektetéseit elsősorban Budapesten, másodsorban hazai nagyvárosokban, településeken valósítja meg, melyeket tőkenövekedés és/vagy bérbeadás céljából vásárol meg.

Az alapkezelő olyan befektetők számára ajánlja a Concorde Értékpapír Zrt. által forgalmazott befektetési jegyeit, akik hisznek az ingatlan piac pozitív trendjében, de nem szeretnének, vagy nem tudnak közvetlen ingatlanbefektetést eszközölni.

A tranzakció azt mutatja, hogy a Duna House többségi tulajdonosai bíznak az alapkezelőben, vagyis hisznek a lakóingatlanpiacon elérhető hozamokban.