2023 február 04

Impozáns városi boltokkal hódít a Fornetti

Megvannak az első tapasztalatok

Pár héttel a nyitás után már több mint ezer vásárló keresi fel naponta a Fornetti új üzlettípusának mintaüzletét. Az FFB iránti kiemelt érdeklődés nem meglepő: a cég az aktuális fogyasztói igényekhez igazodó tudatos stratégiával bővítette termékkínálatát, amihez a korszellemnek megfelelő, trendi, belsőépítészetileg is korszerű önkiszolgáló üzletben lehet hozzájutni.

Az üzletben a vadonatúj BakeFitt termékcsalád, a helyben készített, egyedi „street food” kínálat, valamint sajátmárkás üdítők és kávé egészíti ki a hagyományosan magas minőségű péksütemények választékát.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”81″]

A cég az üzlettípusból a fővárost és a vidéki nagyvárosokat egyaránt lefedő üzletlánc kiépítését tervezi.

Új igényekhez új koncepció

„A fagyasztott péktermékeket gyártó Aryzta csoport tagjaként, a Fornetti termékpolitikáját a nemzetközi piaci elvárások határozzák meg, a nagyfokú élelmiszerbiztonság és a sütemények magas élvezeti értéke pedig kezdetektől fogva elsődleges szempont termékeink előállításában. – emelte ki Sebastian Gooding, a Fornetti Csoport ügyvezető igazgatója.

Hozzátette azt is, hogy a fogyasztók igényei folyamatosan változnak, a mostani új koncepcióval ezeknek az igényeknek, a minőségi street food ételek iránti igénynek kívánunk megfelelni

Sajátmárkás termékek, európai terjeszkedés

„A folyamatos termékfejlesztés és trendkövetés elengedhetetlen feltételei a piacvezető pozíció fenntartásának és a külföldi terjeszkedésnek. A Fornetti Food és Beverage üzlettípus bevezetésével egyedülálló koncepciót alkottunk: a gyorséttermek, divatos street food étkezdék, szendvicsbárok, pizzázók, pékségek, low-carb boltok, kávézók funkcióit újítottuk meg, gondoltuk újra és építettük össze.  

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Az új üzlet már aszerint a modell szerint működik, amellyel a vállalatcsoport a nyugat-európai piacokon is erősíteni kívánja sajátmárkás jelenlétét” – összegezte Bánhidi Attila, a Fornetti ügyvezetője, kereskedelmi és marketing igazgatója.

Újdonságok az üzletben

A BakeFitt termékcsalád esetén nyolc féle, édes és sós pékáru került a polcokra. A csökkentett energia- és szénhidráttartalmú, fehérjében és élelmi rostokban gazdag termékek minőségi összetevőit nagy gondossággal válogatják és többszörösen ellenőrizik.

Megjelennek olyan street food termékek, mint a pizza, wrap és a friss szendvics. A helyben sütött pizzák és a friss szendvicsek mellett speciális sous-vide eljárással készített töltelékes, különleges ízélményt adó wrapek is gazdagítják a választékot.

A boltokban a fogyasztók először találkozhatnak a Fornetti hat ízben elérhető, saját fejlesztésű üdítőitalaival, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. A frissítők energiatartalma alacsony, a legtöbb soft drink energiatartalmának töredéke. Emellett a Mocca Negra Zrt. Mantaro FFB Limited Edition saját kávéválogatásából, 3 féle arabica blendből választhatnak a vásárlók.