2024 június 13

Gyerekkorban érdemes tanulni a biztonságos bankolást

A Biztonságosabb fizetési megoldások kiskorúaknak című kiadvány kiemeli a felelős költekezés és a pénzügyi döntés-hozatal képességének fontosságát, és olyan megoldások fejlesztésére hívja fel a figyelmet, amelyek lehetővé teszik, hogy a szülők vezessék, kontrollálják a gyermekeiket, miközben ők a pénzügyi önállóság mezsgyéjére lépnek.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”109″]

Pénzügyi esélyegyenlőség

Míg a kormányok, a cégek és a civil szféra egy elfogadóbb társadalom létrehozásán munkálkodnak, fontos, hogy a következő generáció érdekei is szem előtt legyenek. Ha egy olyan jövő építéséről van szó, amelyben mindenki megkapja az esélyt a saját lehetőségei kihasználására, a pénzügyi, a digitális és a nemek közötti esélyegyenlőség kritikus pontoknak számítanak.

A gyerekek jelentik a holnap társadalmának alapját, számunkra is biztosítani kell a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést, és felelősséggel kell kezelnünk ezt a feladatot.

Párbeszédet indít

A kézikönyvet a hazai és nemzetközi pénzintézetek is haszonnal forgathatják.  A kiadvány bemutatja azokat az igényeket, kockázatokat és felelősséget, amellyel a szektor döntéshozói és szolgáltatói szembesülhetnek a kiskorúaknak szánt termékek kidolgozása során.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Sőt, a könyv ezen is túlmutat: amellett, hogy segíti a fiataloknak megfelelő és biztonságos termékek létrehozását, célja az is, hogy elősegítse a párbeszédet a szülők és gyermekeik között. Ily módon mind a pénzügyi szolgáltatóknak, mind a szülőknek lehetősége van a gyerekeket a pénzügyi esélyegyenlőség, az önállóság és a felelősség felé vezetni.

„A mai gyerekek a holnap felnőttjei. Biztosítanunk kell számukra, hogy felnőve teljes felkészültséggel vehessenek részt az egyre inkább digitálissá váló gazdaságban. Azzal, hogy megadjuk nekik az ehhez szükséges, koruknak megfelelő eszközöket és termékeket, hozzájárulunk a tanulási, felkészülési folyamathoz is” – mondta Walt Macnee a Mastercard alelnöke.

A kiskorúakat célzó pénzügyi szolgáltatások funkcionális és felügyeleti követelményei a gyerekek kora és fejlettsége szerint változnak. A cél tehát az, hogy a gyerekek a saját fizetési eszközeiket és pénzüket tudják kezelni, a saját szintjüknek megfelelően.

Az útmutatás a Mastercard, a Child&Youth Finance, a Parentpay, a nimbl, a Mirador Digital és még számos pénzügyi szervezet közreműködésével készült.