2023 március 21

Érdekvédők: törvénytelenül járt el az Opimus

Megsértették a törvényt

A tájékoztatás szerint a peres eljárást a Fővárosi Törvényszék folytatja le. A Tebész álláspontja szerint a társaság jogsértő feltételeket szabott meg a közgyűlésen való részvételhez, így az ott hozott határozatok is jogellenesek.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”110″]

Az érdekvédő szervezet honlapján közzétett tájékoztatás szerint a közgyűlési meghívót a jogszabályi előírással ellentétes, a részvényeseket félrevezető tartalommal jelentették meg, abban ugyanis előzetes regisztrációhoz kötötték a közgyűlésen való megjelenést.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Több dologba is belekötnek

Az éves közgyűlés az alacsony részvétel miatt sikertelen volt, a megismételt közgyűléshez pedig feltételül szabták, hogy azon csak azok a részvényesek vehetnek részt, akik már az elsőre is jelezték részvételi szándékukat. A legsúlyosabb törvénysértést a Tebész szerint akkor követte el a tőzsdei cég vezetése, amikor a megjelent és törvényes jogaival élni kívánó kisrészvényest – a Tebész képviselőjét – nem engedte regisztrálni a megismételt közgyűlésre.

Az Opimus május 2-i, megismételt éves rendes közgyűlésén a 2016. évi beszámolók elfogadása mellett új tisztségviselőket is választottak. Az Opimus Group Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, a papír a keddi tőzsdenapot csaknem 15 százalékos erősödéssel, 86 forinton zárta, ez az elmúlt egy év legmagasabb árfolyama, a legalacsonyabb 11 forint volt.