Rendkívüli Hírek:

2024 február 27

Elkerülte a gyengülést a nap végére az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Némileg magához tért a nap végére az MTelekom árfolyama, 464 forintról tudta visszaküzdeni magát 468-hoz, ezzel elkerülve a 466 alá zárást. Ezzel nem történt változás az előző záró értékhez képest a papírban. Érdemi erő továbbra sem látszik, ami felfelé mutató kitörésre utalna, de ha a vételek is megérkeznek még 460 fölötti értékeken, akkor az érdemi gyengülés is elkerülhető lehet a folytatásban. Ez alapján nagy izgalmakra nem számíthatunk a papírban a folytatásban sem, az ellenállások 470 fölött jöhetnek újra szóba.

Támasz: 466

Ellenállás: 470

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Az ék alatt, az 50 napos mozgóátlagnál maradt a a távközlési vállalat árfolyama, a tegnapi gyertya hosszú alsó kanóca azonban már vételek megjelenését mutatja 465 forintnál és környékénél. A forgalom továbbra is rendkívül alacsony, emellett nehéznek bizonyulhat az érdemi emelkedés. Ha sikerülne az 50 napos mozgóátlag, illetve 470 fölé visszatérni, akkor az ék alakzatba is újra megérkezhet a papír, illetve fordíthatja a negatív jelzésű indikátorokat is. A technikai kép összességében továbbra sem bizalomgerjesztő, sok vételi jelzést még nem fedezhetünk fel, ami túlzott optimizmust indokolna.

Támasz: 460

Ellenállás: 468-470

Heti

Gyenge héten van túl az MTelekom árfolyama, érdemi gyengüléssel 469 forinthoz esett vissza. Az indikátoroknál a formálódó bullish jelzések lehetősége is fordulatot vett, az irány azonban még mindig nem dőlt el. A hetes grafikonon az elmúlt hónapok lassú emelkedő egy korrekciós hullám, az itt formálódott ék letörésével pedig lefelé jöhet a harmadik hullám, a nagy emelkedő csatorna alját célozva 445 forintnál. További gyengülés esetén ez aforgatókönyv kerülhet előtérbe, a csatorna aljához közelítve már kifejezetten jó vételi lehetőségek is adódhatnak.

Támasz: 445 (trendvonal)

Ellenállás: 480