2023 január 29

Bécs lett újra a legélhetőbb város

Kilencedszerre is

Sehol máshol nem olyan jó élni, mint az osztrák fővárosban – erre a következtetésre jutott újra a Mercer nemzetközi tanácsadócég. A felmérés a világ összesen 231 városának életminőségét vizsgálta 39 kritérium alapján, köztük az oktatás, a kultúra, a közlekedés, a közbiztonság, a lakáspiac és az egészségügy helyzetét, a politikai stabilitást, a környezet védelmét.

Ha szeretnéd megismerni, hogyan kereskednek a profik az online tőzsdén, a Tőzsde napon konkrét tippeket kaphatsz tőlünk, amelyeket azonnal beépíthetsz a kereskedésedbe. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! (x)

A tanácsadócég honlapja Bécsben leginkább a közbiztonságot, a jól kiépített közösségi közlekedési rendszert, a kulturális intézményeket és a számos szabadidős programlehetőséget emelte ki, mint követendő példát.   

Budapest a lista 76. helyén található, közvetlenül Ljubljana és Abu Dhabi között, megelőzve Pozsonyt, Varsót, Zágrábot és Bukarestet.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A nemzetközi tanácsadócég felmérése 98 százalékban független intézmények és hivatalok adatai alapján készül, a maradék 2 százalékot a városban élő külföldiek véleménye teszi ki a szavazásnál.

Ezt olvasta már? A világ legélhetőbb városai
Harminckét nagyvárosban, tizenötezer ember megkérdezésével végeztek egy kutatást, hogy kiderüljön mik a legélhetőbb városok. A fő szempont a helyiek elégedettsége volt. Ezen belül az, mennyire büszkék arra, hogy itt élhetnek, mik a lehetőségek, mennyire megfizethetőek mindezek, biztonságban érzik-e magukat saját városukban.