2024 május 20

Újít a Stellantis-csoport – itt az első elektromos Abarth

A Stellantis-csoporthoz tartozó olasz Abarth megtette az első lépéseket az elektromos jövő felé. A „felhúzott” Fiatokat gyártó Abarth bemutatta az az új Abarth 500e modellt, a márka legelső elektromos autóját. Az Abarth állítása szerint az új 500e lesz az eddigi legjobb, legdinamikusabb modell, amelyet valaha gyártott.

https://www.abarth.com/

Az Abarth az új modellel a teljesítmény mellett a vezetési élményt is maximalizálni szeretné. A gyári adatok szerint az új 500e 152 lóerő leadására lesz képes, az értékesítés várhatóan 2023 júniusában kezdődhet meg.

https://www.abarth.com/

Olivier François, az Abarth és a Fiat vezérigazgatója elmondta, hogy „Az új Abarth 500e a márka történetének egyik legizgalmasabb modellje, az Abarth kínálatának nagyszerű újdonsága.”

https://www.abarth.com/
https://www.abarth.com/

A Stellantis a csoport egészére vonatkozóan már korábban is nagyszabású EV törekvésekről számolt be. Az Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram és Vauxhall márkákat összefogó Stellantis tervei szerint 2030-ra Európában a csoport eladásainak 70 százalékát, Amerikában az eladások 40 százalékát az elektromos és hibrid járművek teszik majd ki.

A felhúzott teljesítményű, sportos, átalakított Fiatokat kínáló leányvállalat, az Abarth tisztán elektromos márkává válik az évtized során. A most bemutatott 500e modellel valóban megtette a lépést az elektromos jövő felé az Abarth.